1. Home
  2.  » 
  3. Begraafplaatsen
  4.  » Begraafplaats Alblasserdam
Begraafplaats Alblasserdam - Uitvaart Alblasserdam

Begraafplaats Alblasserdam

Sinds 1475 is het mogelijk om te begraven op de algemene begraafplaats Albasserdam. Sinds 150 jaar verzorgt D&O Uitvaartverzorging ook uitvaarten op deze begraafplaats.

Begraven is zo oud als de mensheid. Vrijwel in alle culturen – bestaande en verloren gegane- wordt het lichaam van een overledene begraven. Een begrafenisplechtigheid krijgt tegenwoordig steeds meer een persoonlijke invulling. Niet meer zozeer de standaard begrafenis met koffie en cake maar veel meer de eigen invulling die past bij de overledene. U kunt dit zelf helemaal invullen of met hulp van een uitvaartbegeleider. Ook bij begraven in Alblasserdam op de begraafplaats Alblasserdam is veel mogelijk.
De uitvaartbegeleider van DenO kan op allerlei wijzen vaak ´maatwerk´ leveren. Wensen over de ligging van een graf, de looptijd, het onderhoud, mogelijkheden voor diverse soorten gedenktekens en beplantingen zijn vaak opgenomen in de mogelijkheden die er zijn.
De Algemene Begraafplaats Alblasserdam ligt achter de Oude Toren, aan het eind van de Kerkstraat. Er werd op die plek al begraven sinds ca 1475. De begraafplaats Alblasserdam, waar DenO ook mee bekend is, heet ook wel Begraafplaats’ De Oude Torenhof’.
Er werd op die plek al begraven sedert ca. 1475.
In 1575 is de kerk door brand verwoest, slechts de toren bleef over. In 1612 is het kerkgebouw hersteld, zij het slechts tot de helft. Vanaf dat moment werd er begraven  in de Nieuwe Kerk (in het herbouwde deel),  in de Oude Kerk (het niet herbouwde deel) en op het kerkhof.
In 1855 is het kerkgebouw achter de toren verlaten en afgebroken en kocht de plaatselijke overheid de grond om de begraafplaats aldaar in stand te houden.De begraafplaats in Alblasserdam is ingedeeld in de vakken A t/m Z. Er is ook een urnenmuur, vlak achter en iets terzijde van de toren. Lees hier meer over een begrafenis in Alblasserdam. Ook voor rouwboeketten en bloemen kunt u bij uitvaart Dordrecht terecht.

Wat kost een graf in Alblasserdam?

Gemeente Alblasserdam grafkosten (2018) Prijs
Grafrechten+afkoop onderhoud Algemeen graf (20 jaar) € 2100 ,-
Grafrechten+afkoop onderhoud Particulier graf (20 jaar) 2 personen € 5800 ,-
Grafrechten+afkoop onderhoud Particulier graf (20 jaar) 3 personen € 6600 ,-
Bijzetting in een reeds bestaand Particulier graf € 1340 ,-

Wilt u meer informatie over een uitvaart in Alblasserdam? Dan kunt u bellen met DenO op telefoonnummer 078- 648 34 83 of mail ons op: info@uitvaartdordrecht.nl 

CONTACT

DenO Hét Uitvaartcentrum
Nassauweg 190
3314 JR Dordrecht
T 078 648 3483
E info@uitvaartdordrecht.nl

KEURMERK UITVAARTZORG

Stichting keurmerk uitvaartzorg