1. Home
  2.  » 
  3. Uitvaartverzorging
  4.  » Begraven of cremeren?
Begraven of cremeren, uitvaart Dordrecht

Begraven of cremeren?

Indien men kiest voor begraven dan mag dit niet eerder dan 36 uur – en uiterlijk de zesde dag na het overlijden. Men heeft hierbij de keuze uit een algemeen- of een particulier graf. In een algemeen graf worden meerdere mensen begraven, er is geen keuze voor een specifieke plaats en de afmetingen van de grafstenen zijn beperkt.

Bij een particulier graf (men is geen eigenaar, maar rechthebbende) kan men meestal kiezen tussen een huurtermijn van 10, 20 of 30 jaar, met mogelijkheden tot verlenging. De keuze uit grafmonumenten is enorm en ook voor het onderhoud hiervan kunt u alle informatie vinden op https://monumententuin.nl

Steeds meer mensen kiezen om uiteenlopende redenen voor crematie, o.a. omdat men thuis de as van de overledene in een urn kan bewaren of de as verwerkt kan worden in een herinneringssieraad. ( https://monumententuin.nl)
Doorgaans is een begrafenis – door grafrechten, grafsteen of herinneringsteken – kostbaarder dan een crematie.

De crematie vindt in principe plaats op de dag van de afscheidsplechtigheid. Het crematorium draagt zorg voor de juiste identificatie van de as en as bestemming. Eventuele metaalresten worden opgevangen, de opbrengt hiervan gaat naar een stichting die goede doelen beheert.

Neem vrijblijvend contact met ons op via 078 6 483 483 of info@uitvaartdordrecht.nl

CONTACT

DenO Hét Uitvaartcentrum
Nassauweg 190
3314 JR Dordrecht
T 078 648 3483
E info@uitvaartdordrecht.nl

KEURMERK UITVAARTZORG

Stichting keurmerk uitvaartzorg