1. Home
  2.  » 
  3. Uitvaart
  4.  » Uitvaart kosten
Uitvaart kosten

Uitvaart kosten

Een uitvaart brengt uiteraard kosten met zich mee. Een begrafenis of crematie kan zelfs veel geld kosten. Veel mensen schatten de kosten van een uitvaart te laag in, zo blijkt uit Nibud-onderzoek(2017). Een crematie is doorgaans goedkoper dan een begrafenis.
Via deze website kunt u een indicatie berekenen van een uitvaart met begraven of cremeren.

Waar bestaan die kosten dan uit en hoe kunt u zich hierop voorbereiden?

Het zijn kosten die worden gemaakt van de dag van het overlijden tot de dag van de uitvaart, de uitvaart zelf en de kosten na de uitvaart.

De kosten vanaf het overlijden bestaan uit het melden voor de acte van overlijden bij de gemeente, het verzorgen van de overledene, de koeling in het mortuarium, opbaring (gekoeld) thuis of in een familiekamer, de kist, de rouwkaarten en advertenties en uiteraard de basiskosten van de uitvaartondernemer.

Tijdens de uitvaart gaat het om kosten van het vervoer, de aula, de condoleance in bijvoorbeeld het restaurant de Orangerie en de begraafplaats of het crematorium.

Na de uitvaart gaat het om kosten voor een graf, de as bestemming, wel of niet een urn, bedankkaarten etc.

Het team van DenO uitvaartverzorging zal u over deze kosten zo optimaal mogelijk informeren en kan exact aangeven welke kosten variabel zijn en welke kosten vast staan. Zo staan de kosten voor leges, grafrechten of cremeren vast, want dat zijn gemeentelijke kosten.

De basiskosten van de uitvaartondernemer, voor het vervoer, het koelen in het mortuarium, een familiekamer, gebruik van één van de aula’s zijn vaste kosten, waarbij de variabele deel van de kosten de tijdsduur is van het gebruik van deze faciliteiten.

Kosten die de familie kan beïnvloeden zijn de kosten voor een kist, kosten wel of niet voor rouwkaarten of advertenties, kosten voor het gebruik van het restaurant de Orangerie, kosten van de keuze van de arrangementen en ook hier weer de kosten voor de tijdsduur van het gebruik van de Orangerie (tijdens de condoleance bestaat de mogelijkheid om tegen beperkte meerkosten nog tijd bij te boeken).

WILT U MEER INFORMATIE OVER UITVAARTKOSTEN?

CONTACT

DenO Hét Uitvaartcentrum
Nassauweg 190
3314 JR Dordrecht
T 078 648 3483
E info@uitvaartdordrecht.nl

KEURMERK UITVAARTZORG

Stichting keurmerk uitvaartzorg