1. Home
  2.  » 
  3. Begraafplaatsen
  4.  » Natuurbegraafplaats de Hoevens
Natuurbegraafplaats de Hoevens

Natuurbegraafplaats de Hoevens

De liefde van de natuur voel je op natuurbegraafplaats De Hoevens, het geeft je kracht en vrede.
Natuurbegraafplaats de Hoevens is gelegen op een eeuwenoud landgoed, tussen Alphen en Goirle in Noord Brabant. Hier wordt een unieke locatie geboden voor de laatste rustplaats midden in de natuur. Het is een bijzonder alternatief voor traditioneel begraven of cremeren, waarbij de natuurlijke cirkel van leven en dood centraal staat.

Wat is natuurbegraven?
Natuurbegraven is een manier van begraven, waarbij verbondenheid met de natuur en de kringloop van het leven centraal staat. Dat kan op een plek van uw keuze op Natuurbegraafplaats de Hoevens. Hier wordt een graf vanzelf weer onderdeel van de natuur, waarop wilde bloemen, grassen en inheemse bomen en planten kunnen groeien en bloeien.

Om deze natuurlijke kringloop niet te verstoren wordt er uitsluitend begraven in een biologisch afbreekbare kist, mand, lijkwade of urn. Een graf wordt enkel aangeduid met een houten boomschijf met inscriptie of herinneringsboom. Bovendien wordt het graf niet onderhouden, maar krijgt de natuur alle ruimte, zonder dat deze verwilderd. Wat blijft is een bijzondere plek op het landgoed waar nabestaanden in alle rust een dierbare kunnen gedenken.
Kies zelf uw laatste rustplaats in de natuur. Voor meer informatie neemt u contact op met de uitvaartverzorger van DenO 078- 6 48 34 83.
Wilt u meer weten over Natuurbegraafplaats de Hoevens kijk dan op www.natuurbegraafplaatsdehoevens.nl

Bij een particulier graf (men is geen eigenaar, maar rechthebbende) kan men meestal kiezen tussen een huurtermijn van 10, 20 of 30 jaar, met mogelijkheden tot verlenging. De keuze uit grafmonumenten is enorm en ook voor het onderhoud hiervan kunt u alle informatie vinden op https://monumententuin.nl

Steeds meer mensen kiezen om uiteenlopende redenen voor crematie, o.a. omdat men thuis de as van de overledene in een urn kan bewaren of de as verwerkt kan worden in een herinneringssieraad. ( https://monumententuin.nl)
Doorgaans is een begrafenis – door grafrechten, grafsteen of herinneringsteken – kostbaarder dan een crematie.

De crematie vindt in principe plaats op de dag van de afscheidsplechtigheid. Het crematorium draagt zorg voor de juiste identificatie van de as en as bestemming. Eventuele metaalresten worden opgevangen, de opbrengt hiervan gaat naar een stichting die goede doelen beheert.

Neem vrijblijvend contact met ons op via 078 6 483 483 of mail ons op  info@uitvaartdordrecht.nl

Een bijzonder alternatief voor traditioneel begraven en cremeren

CONTACT

DenO Hét Uitvaartcentrum
Nassauweg 190
3314 JR Dordrecht
T 078 648 3483
E info@uitvaartdordrecht.nl

KEURMERK UITVAARTZORG

Stichting keurmerk uitvaartzorg