1. Home
  2.  » 
  3. Uitvaart
  4.  » Crematie kosten
Crematie kosten

Crematie kosten

Een crematie brengt uiteraard kosten met zich mee.  Een crematie kan best wat geld kosten, hoewel het goedkoper is dan begraven. Veel mensen schatten de kosten van een crematie te laag in, zo blijkt uit Nibud-onderzoek(2017). Via deze website kunt u een indicatie berekenen van een uitvaart met cremeren.

Waar bestaan die kosten dan uit en hoe kunt u zich hierop voorbereiden?

Het zijn kosten die worden gemaakt van de dag van het overlijden tot de dag van de uitvaart, de uitvaart zelf en de kosten na de uitvaart.

De kosten vanaf het overlijden bestaan uit het melden voor de akte van overlijden bij de gemeente, het verzorgen van de overledene, de koeling in het mortuarium, opbaring (gekoeld) thuis of in een familiekamer, de kist, de rouwkaarten en advertenties en uiteraard de basiskosten van de uitvaartondernemer.

Tijdens de uitvaart gaat het om kosten van het vervoer, de aula, de condoleance in bijvoorbeeld het restaurant de Orangerie en het crematorium.

Na de uitvaart gaat het om kosten voor de as bestemming, wel of niet een urn, bedankkaarten etc.

Het team van DenO zal u over deze kosten zo optimaal mogelijk informeren en kan exact aangeven welke kosten variabel zijn en welke kosten vast staan. Zo staan de kosten voor leges van cremeren vast, want dat zijn gemeentelijke kosten.

De basiskosten van de uitvaartondernemer, voor het vervoer, het koelen in het mortuarium, een familiekamer, gebruik van één van de aula’s zijn vaste kosten, waarbij de variabele deel van de kosten de tijdsduur is van het gebruik van deze faciliteiten.

Kosten die de familie kan beïnvloeden zijn de kosten voor een kist, kosten wel of niet voor rouwkaarten of advertenties, kosten voor het gebruik van het restaurant de Orangerie, kosten van de keuze van de arrangementen en ook hier weer de kosten voor de tijdsduur van het gebruik van de Orangerie (tijdens de condoleance bestaat de mogelijkheid om tegen beperkte meerkosten nog tijd bij te boeken). Wilt u bijvoorbeeld een crematie Dordrecht regelen? Dan is D&O uitvaartverzorging u van dienst.

Wilt u meer informatie ontvangen over uitvaart of crematie kosten?

CONTACT

DenO Hét Uitvaartcentrum
Nassauweg 190
3314 JR Dordrecht
T 078 648 3483
E info@uitvaartdordrecht.nl

KEURMERK UITVAARTZORG

Stichting keurmerk uitvaartzorg