1. Home
  2.  » 
  3. Uitvaart
  4.  » Begrafenis regelen Dordrecht
Begrafenis regelen Dordrecht

Begrafenis regelen Dordrecht

Uiteraard regelen de Uitvaartleiders van Dordrecht en Omstreken een complete begrafenis volgens de wensen van de overledene of familie. Graag willen wij u wat meer informatie geven over de begrafenis in Dordrecht. De kist, mand, baar of ander omhulsel met de overledene wordt meestal door dragers (maar u kunt dat ook zelf doen) naar het graf gebracht.

Het dalen van de kist kan met een liftje of touwen gedaan worden.

Vooraf wordt in overleg met de Uitvaartleider van Dordrecht en Omstreken overlegd welke soort graf(algemeen of particulier) en de graflocatie bepaald. Een particulier graf kent een uitgifttermijn van 15 of 30 jaar en beidt plaats aan één of twee overledenen (dit moet van tevoren bepaald worden, want u de keuze is niet meer te wijzigen).

De kosten zijn afhankelijk van één of twee graflagen en de verplichte afkoop van onderhoudsrechten. De beheerder van Essenhof wijst particuliere graven op volgorde toe. U kunt ook op afspraak een graf uitzoeken, bijvoorbeeld bij een boom of dicht bij de ingang als u niet zo ver wilt lopen. Een gewenste plek krijgen lukt natuurlijk alleen als de plaats die u wenst vrij is voor uitgifte.

Sinds kort worden er ook weer nieuwe graven uitgegeven op het Rijksmonumentale gedeelte van Essenhof. Wanneer u daar kiest voor een particulier graf met twee graflagen, is dat alleen mogelijk in een ondergrondse of (gedeeltelijk) bovengrondse grafkelder. Bijzonder zijn hier ook de natuurstenen wandgraven, waar in elke afzonderlijke nis één overledene kan worden bijgezet. Bij het begraven hoort ook het regelen van een grafmonument, meer informatie hierover vindt u op onze monumententuin pagina of de website https://monumententuin.nl/

 

WILT U VRIJBLIJVEND MEER INFORMATIE OVER UITVAART DORDRECHT?

CONTACT

DenO Hét Uitvaartcentrum
Nassauweg 190
3314 JR Dordrecht
T 078 648 3483
E info@uitvaartdordrecht.nl

KEURMERK UITVAARTZORG

Stichting keurmerk uitvaartzorg