1. Home
  2.  » 
  3. Begraafplaatsen
  4.  » Begraafplaats Dordrecht
Begraafplaats Dordrecht

Begraafplaats Dordrecht

Begraven is zo oud als de mensheid. Vrijwel in alle culturen – bestaande en verloren gegane- wordt het lichaam van een overledene begraven. Een begrafenisplechtigheid krijgt tegenwoordig steeds meer een persoonlijke invulling. Niet meer zozeer de standaard begrafenis met koffie en cake maar veel meer de eigen invulling die past bij de overledene. U kunt dit zelf helemaal invullen of met hulp van een uitvaartbegeleider. Ook bij begraven in Dordrecht is veel mogelijk.
De uitvaartbegeleider van DenO kan op allerlei wijzen vaak ´maatwerk´ leveren. Wensen over de ligging van een graf, de looptijd, het onderhoud, mogelijkheden voor diverse soorten gedenktekens en beplantingen zijn vaak opgenomen in de mogelijkheden die er zijn. Uw uitvaartondernemer DenO vraagt de toestemming aan de gemeente en de begraafplaats Dordrecht. U hoeft dit niet zelf te doen.
Sinds 1829 worden overledenen begraven in een algemeen graf of een particulier graf. Tegenover de kantoren en het crematorium van Begraafplaats de Essenhof ligt het hoofdgebouw van D en O Uitvaartverzorging.
De oude ingang van de begraafplaats Dordrecht aan de Dubbeldamseweg.
De begraafplaats Essenhof is van april tot november dagelijks geopend van 08.00 tot 21.00 uur. Van november tot april van 07.00 tot 19.00 uur.  De Algemene Begraafplaats Essenhof ligt aan de Nassauweg 200 in Dordrecht. Ook voor crematies bent u bij uitvaart Dordrecht (D&O uitvaartverzorging) aan het goede adres. Het crematorium in Dordrecht staat op hetzelfde terein als waar ons uitvaartcentrum zit waardoor er geen extra kosten voor vervoer wordt gerekend. Naast dat wij begrafenissen verzorgen, kunt u dus ook bij ons terecht voor crematies. Deze worden verzorgt bij het crematorium Dordrecht.

Wat kost een graf in Dordrecht?

Gemeente Dordrecht grafkosten (2018) Prijs
Grafrechten+afkoop onderhoud Algemeen graf (15 jaar) € 1500 ,-
Grafrechten+afkoop onderhoud Particulier graf (15 jaar) 1 persoon € 2900 ,-
Grafrechten+afkoop onderhoud Particulier graf (30 jaar) 1 persoon € 4700 ,-
Grafrechten+afkoop onderhoud Particulier graf (15 jaar) 2 personen € 3800 ,-
Grafrechten+afkoop onderhoud Particulier graf (30 jaar) 2 personen € 5300 ,-
Bijzetting in een reeds bestaand Particulier graf € 1050 ,-

Wilt u meer informatie over een Begrafenis in Dordrecht of crematie in Dordrecht? Dan kunt u bellen met DenO op telefoonnummer 078- 648 34 83 of vul onderstaand contactformulier in

Wilt u meer informatie over een begrafenis in Dordrecht, dan kunt u bellen met DenO op telefoonnummer 078- 648 34 83 of mail ons op: info@uitvaartdordrecht.nl 

CONTACT

DenO Hét Uitvaartcentrum
Nassauweg 190
3314 JR Dordrecht
T 078 648 3483
E info@uitvaartdordrecht.nl

KEURMERK UITVAARTZORG

Stichting keurmerk uitvaartzorg